Compania americană „Bowery”, care se ocupă de construcția fermelor verticale, a atras investiții de 20 mii de dolari chiar din prima etapă de finanțare a proiectelor.

Sere urbane cu mai multe niveluri – o inovație în domeniul agricol. Acestea fac parte dintr-o ramură separată care poartă numele de „Agricultură pe verticală”. Potrivit prognozelor Research and Markets, urbanizarea și cererea tot mai mare la produse ecologice, va contribui la creștera pieții până la 5,8 miliarde deja în 2022.

Ecofarm Un Start-Up a atras 20 de milioane de dolari pentru construirea fermelor verticale ale viitorului Blog

Proiectul propus de „Bowery” a demarat la începutul acestui an și a revoluționat agricultura. Echipa de ingineri consideră că viitorul agriculturii nu este pe câmpuri, dar în depozite și clădiri abandonate, acolo unde se vor instala ferme verticale inovatoare.

Compania a construit o astfel de fermă în Carolina de Nord, iar acum se construiește încă una în apropiere de New York. Aceasta crește varză, diferite frunze de salate, rucola și busuioc. Aceste plante se găsesc în unele supermarketuri și restaurante din New York.

Fermele verticale reprezintă o tehnologie eficientă pentru creșterea legumelor și verdețurilor, nu dăunează mediului și sunt ferme economice din punct de vedere al utilizării resurselor.

În mediul urban, în serele cu mai multe rafturi, practic nu se utiliează pesticide și se introduce o cantitate mică de îngrășiminte. Procesele hidraulice și aeroponice care sunt utilizate la aceste ferme, permit economisirea apei. Nu este dependență de radiația solară, în sere se utilizează raze ultraviolete.

Inginerii spun că astfel de ferme pot fi construite în orice localitate. Acest lucru va oferi locuitorilor legume și ierburi proaspete de înaltă calitate, fără a fi nevoie ca oamenii să facă drumuri lungi în alte zone mai îndepărtate. De asemenea, nu veți pierde mult timp așteptând livrarea.

Inovația „Bowery” permite ca în sere să fie create condiții ideale pentru cultivarea plantelor indiferent de perioada anului. Sistemele vizuale de observare vor permite să fie controlate și procesul de irigare, fertilizare și creșterea plantelor.

Serele verticale utilizează mai puțin spațiu, dar necesită mai multă energie din cauza iluminării artificiale. Acest dezavantaj poate fi rezolvat dacă sunt folosite surse regenerabile de energie, care se dezvoltă intensiv în ultima perioadă.

Coordonatorul proiectului este aderent al economiei inovatoare. El crede că fermele „Bowery”, bazate pe tehnologii și creștere ecologică, pot deveni o afacere de succes.

Traducere din limba rusă
Sursă: aggeek.net

Lasă un răspuns