Compania finlandeză – Exsilio Oy a prezentat un nou concept pentru fermă, produs care nu necesită infrasctructură suplimentară și este ușor de transportat. Această fermă-container are o lungime de 13 metri și eficient folosește întreaga suprafață.Ecofarm Finlandezii au venit cu ideea creării unei ferme-container pentru orașe Blog

Ferma urbană nu este un fenomen nou, dar vine cu noi viziuni și devine tot mai necesară odată cu creșterea urbanizării. Acest lucru este valabil mai ales pentru orașele aglomerate, cu joncțiune regională proastă. De asemenea, acolo oamenii tot nu sunt împotrivă să mănânce alimente sănătoase și ecologic curate.

Fermele din oraș rezolvă problema logisticii. Acestea vor permite creșterea produselor în condițiile urbane, vor fi puse în vânzare produse proaspete, fără costuri suplimentare de transport. Prin urmare, inginerii oferă mai multe opțiuni și se întreabă cum să introducă această tehnologie, astfel ca ea să devină populară și să se răspândească repede.

Denumirea acestei ferme-container este EkoFARMER. Ferma poate fi plasata oriunde, chiar și în cea mai poluată parte a orașului, deoarece acest lucru nu va afecta calitatea produselor cultivate.

EkoFARMER este potrivit pentru cultivarea legumelor, plantelor medicinale, florilor. În container este folosit un sol special, iar dezvoltatorii asigură că se pot culege roade pe parcursul întregului an. De asemenea, perioada de cultivare poate fi redusă, deoarece cantitatea de lumină și umeditate este controlată. Modulul poate produce 55 000 de frunze de salată pe an.

Ecofarm Finlandezii au venit cu ideea creării unei ferme-container pentru orașe Blog

Inventatorii cred că produsul lor va fi utilizat de restaurante și de bucătăriile diferitor instituții. Este potrivit și pentru agricultorii care doresc să încerce ceva mai eficient decât serele.

Prețul final încă nu a fost stabilit, dar va fi de aproximativ 100 de mii de euro. Compania a dezvoltat, de asemenea, un model pentru leasing, astfel produsul va putea fi închiriat cu o plată lunară de câteva mii de euro.

Traducere din limba rusă
Sursă: aggeek.net

Lasă un răspuns