Ferma hidroponică MightyVine este situată în Illinois și furnizează roșii pe tot parcursul anului în Chicago și suburbiile acestuia. Tomatele care cresc în această fermă nu se deosebesc de tomatele cultivate în mod obișnuit, însă la producția lor se folosește mai puțină apă și nu este nevoie de sol.

Ecofarm Ferma hidroponică funcționează pe tot parcursul anului într-un regim de 54 de tone de roșii într-o săptămână Blog

În timpul iernii roșiile sunt fără gust, iar de multe ori oamenii care cumpără burgeri aruncă bucata de roșie, astfel să nu strice gustul sandwich-ului. Fondatorul MightyVine, Gary Lazarski, a observat adesea astfel de situații.

Gary era implicat în furnizarea produselor și o dată a vizitat o seră a companiei olandeze Royal Pride Holland, iar această companie creștea tomate cu ajutorul hidroponiei. Tehnologia a făcut posibilă obținerea tomatelor suculente și aromate chiar și în timpul iernii.

Gary a fost interesat de această abordare și a cumpărat de la olandezi tehnologia fermei hidroponice. Valoarea investiției în construcția fermei a fost de 11 milioane de dolari.

Sera MightyVine are o suprafață de 6 hectare. În fiecare săptămână sunt recoltate 54,5 tone de roșii. Acest mod de producție este păstrat pe tot parcursul anului, iar tomatele reușesc să se coacă la timp – aceasta fiind o raritate pentru serele obișnuite.

Ecofarm Ferma hidroponică funcționează pe tot parcursul anului într-un regim de 54 de tone de roșii într-o săptămână Blog

Consumul de apă pentru o astfel de seră este de zece ori mai mic decât în cazul fermelor obișnuite. În plus, există posibilitatea de a acumula și de a folosi apa de ploaie. Ferma produce mai puțin CO2, deoarece exportă produsele numai pe teritoriul orașului Chicago.

Principalul dezavantaj al acestor ferme hidroponice este acela că producția de roșii este dificil de automatizat. Spre deosebire de salate, pentru cultivarea roșiilor, este necesară participarea constantă a personalului.

Ecofarm Ferma hidroponică funcționează pe tot parcursul anului într-un regim de 54 de tone de roșii într-o săptămână Blog

„Până la inventarea robotului, care va determina ce frunze și cât de des să taie, creșterea tomatelor în sisteme hidroponice va fi imposibilă fără participarea oamenilor”, a spus Gary Lazarski.

Tomatele crescute în astfel de ferme sunt costisitoare, aproximativ 7,5-9 dolari un kg.  Prin urmare, ele sunt comandate de către restaurantele locale și supermarketurile de elită.

Sursă: mightyvine.com, aggeek.net

Lasă un răspuns